Categories
Review Simkad

Review Testimoni Halo Telco

Post kali ini adalah berkenaan dengan review dan testimoni pelanggan simkad Halo Telco yang telah memberi feedback tentang plan yang ditawarkan oleh Halo Telco. Pesanan ikhlas dari pihak kami kepada semua pengguna yang belum bertukar kepada simkad Halo Telco yang dikuasakan oleh TuneTalk, anda disarankan untuk mencuba Plan revolusi prepaid Halo Telco.

Anda pasti tidak menyesal selepas mencuba plan Halo Telco! Jom kami tunjukkan beberapa review atau testimoni dari pelanggan setia tentang pelan Halo Telco. Semua testimoni di website ini adalah berdasarkan pengalaman sebenar pelanggan yang telah mencuba simkad Halo Telco TuneTalk.

Sekiranya anda sendiri sedang atau pernah guna simkad Halo Telco, anda akan sependapat dengan review daripada pelanggan-pelanggan di bawah ini. Ini kerana anda sendiri telah mendapat plan yang sangat berbaloi dan penjimatan yang luar biasa.

Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
“Tunetalk Halo Telco Terbaik Serius”
Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
“Saya memang kuat makan internet sebab buat stream game. So berbaloilah.”
Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
“Satu keturunan dah pakai line laju.. seronok!!”
Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
“Laju dan pantas. Takde sangkut-sangkut masa menonton youtube”
Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
“Padu Halo Telco. Layan bola takde sangkut-sangkut”
Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
“Sangat-sangat okay, Puas tengok Youtube”
Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
“Halo Telco ni best line laju dan lebih murah”
Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
“Rugi sapa-sapa yang tak guna Halo Telco. Terbaik”
Review dan Testimoni Pengguna Simkad Halo Telco Tunetalk
“Masuk hutan coverage still baik siap boleh record vid kat ig”

Apa pendapat anda selepas anda membaca review dan testimoni dari pelanggan kami? Sebagai kesimpulan sekiranya anda menghadapi masalah seperti berikut:

  1. Masalah bil telefon mahal.
  2. Internet katakan unlimited tapi lambat.
  3. Caj panggilan terlalu mahal.
  4. Video 10 minit tetapi loading sampai 30 minit atau

Apa-apa sahaja masalah dengan Telco anda, sila beralih ke Halo Telco sekarang. Anda boleh pilih sama ada menggunakan nombor baru atau kekalkan nombor kesayangan anda! Hanya dengan simkad Halo Telco yang dikuasakan oleh Tunetalk.

  1. Anda akan nikmati plan data tanpa had.
  2. Anda akan nikmati panggilan tanpa had.
  3. Paling penting anda akan nikmati penjimatan.
Testimoni dan Review Simkad Halo Telco

Like kami di FBTestimoni dan Review Simkad Halo Telco

Categories
Plan

Plan M6 Halo Telco

Review Plan M6

Dalam artikel kali ini, admin akan review kelebihan Plan M6 Halo Telco. Pelan ini boleh dikategorikan sebagai ‘Pelan Sederhana’ kerana harga langganan untuk plan ini hanyalah RM28 dan pelanggan akan diberikan unlimited data untuk applikasi sosial dan chat.

Sebelum admin kongsikan dengan lebih detail kelebihan pelan ini, sila rujuk gambar di bawah apa yang pelanggan akan dapat dengan langganan hanya RM28 sebulan.

plan m6 halo telco
SPECIAL : Hanya pengguna plan M6 sahaja yang layak langgan pelan Cun Call RM10 untuk dapatkan panggilan unlimited kesemua rangkaian
  • Panggilan tanpa had ke nombor Tunetalk
  • 6Gb kuota High Speed – Tiada pecahan weekdays/weekend. Boleh guna bila-bila masa
  • 15Gb Video Partner untuk Youtube dan Netflix
  • Unlimited Kuota untuk applikasi sosial seperti FB, Twitter dan Instagram
  • Unlimited Chat untuk whats app, wechat, Viber, Imo dan untuk semua aplikasi yang tersenarai seperti dalam gambar
  • Add On data RM10 untuk 10GB data highspeed
  • Khairat kematian RM800 (Tempoh matang 6 bulan selepas bermula langganan pertama)

Plan M6 Sesuai Untuk Siapa di Halo Telco?

Jika dilihat ciri-ciri plan yang ditawarkan, pelan M6 Halo Telco ini sangat sesuai untuk pelajar, remaja dan sesiapa sahaja yang kerap menggunakan applikasi media sosial dan chat setiap hari. Sesuai untuk golongan remaja dan pelajar kerana harga langganan tidaklah terlalu mahal.

Plan ini ada tawarkan 15Gb video streaming. Sebagai contoh, sekiranya anda tonton video dalam applikasi Youtube dan Netflix, kuota 6Gb data highspeed tidak akan ditolak. Setiap kali anda buka applikasi youtube atau netflix, data akan ditolak dari kuota 15GB video streaming.

Anda akan diberikan 500MB data setiap hari selama 30 hari. Kiraan untuk sebulan adalah 500mb x 30 hari = 15GB. Selepas 15GB kuota yang diberikan habis, barulah data ditolak dari 6GB. Sekiranya data anda habis, anda boleh add on 10GB data highspeed dengan harga RM10 sahaja.

Plan M6 juga berikan internet unlimited untuk sosial dan chat. Ini bermaksud apabila anda menggunakan applikasi sosial dan chat, kuota data 6GB anda tidak akan ditolak. Jadi anda boleh buka applikasi FB setiap hari kerana kuota data utama 6GB tidak akan ditolak.

Apa Jadi Sekiranya Kuota 6Gb Habis?

Anda masih boleh online gunakan telefon anda untuk semua applikasi dalam senarai unlimited data sahaja. Anda masih boleh buat call seperti biasa kesemua nombor tunetalk.

Testimoni Pengguna Plan M6 Halo Telco

Okaylah, berikut adalah beberapa review pengguna simkad Halo Telco yang telah langgan pelan M6 ini.

Plan M6 Halo Telco
Plan M6 Halo Telco
Pelan M6 Halo Telco

Sebagai kesimpulan, inilah kelebihan bila anda langgan data yang ada pecahan. Bila ada pecahan data, anda sendiri boleh buat pilihan yang terbaik ikut penggunaan anda tetapi sekiranya anda diberi data pukal, anda tiada pilihan.

Untuk dapatkan info berkenaan lain-lain plan Halo Telco, klik link di bawah.

Klik link di bawah untuk beli simkad Halo Telco. Harga simkad RM5 sahaja.

Berminat nak jadi Dealer Halo Telco? Tiada yuran pendaftaran dikenakan.

Like kami di FB

Categories
Aktifkan Simkad

Aktifkan Simkad Halo Telco

Dalam tutorial kali ini, admin akan tunjukkan kepada anda cara untuk aktifkan simkad prepaid Halo Telco yang telah anda beli sebelum ini. Untuk lakukan step ini, pastikan simkad Halo Telco ada pada anda. Sekiranya anda belum mempunyai simkad, sila beli terlebih dulu. Untuk beli simkad Halo Telco, anda boleh rujuk tutorial sebelum ini. KLIK DI SINICara Aktifkan Simkad Halo Telco Plan

Panduan Aktifkan Simkad Prepaid Halo Telco

  1. Download applikasi Halo Go melalui Cara Aktifkan Simkad Halo Telco atau Cara Aktifkan Simkad Halo Telco
  2. Selepas download, buka App Halo Go dan Klik Self Registration.
  3. Seterusnya, akan keluar soalan ‘Do you Own a TuneTalk SIM Card?
  4. Pilih button Yes.
  5. Sekiranya anda ingin kekalkan nombor lama (Port in), sila pilih Yes ATAU sekiranya anda ingin guna nombor baru, sila pilih button No.
  6. Seterusnya, sila verify/sahkan identiti anda. Klik Verify Me dan pilih myCard.
  7. Scan IC anda. Selepas berjaya scan IC, sila lakukan Face Recognition.
  8. Klik I am Ready, dan lakukan pengecaman muka anda.
  9. Langkah berikutnya, sila masukkan nombor pin 8 digit simkad Halo Telco.
  10. Seterusnya, sila create ID Halo Go anda. Pastikan anda simpan maklumat login anda di tempat yang selamat.
  11. Kemudian, pilih nombor pilihan anda. Tahniah, pendaftaran simkad anda dah berjaya.

Panduan Video Aktifkan Simkad Prepaid Halo Telco

Untuk memudahkan pemahaman anda, sila tonton video di bawah cara aktifkan simkad Halo Telco. Jom tengok video berdurasi hanya 3 minit sahaja.

Cara Aktifkan Simkad Halo Telco

Nota:

Sekiranya anda pilih untuk kekalkan nombor lama, anda perlu pilih salah satu nombor baru Halo Telco. Nombor ini akan digunakan buat sementara sahaja. Apabila proses port in berjaya, sacara automatik, nombor sementara itu akan bertukar kepada nombor lama anda.

Sebaik sahaj pengaktifan simkad anda berjaya, anda boleh langgan mana-mana plan yang bersesuaian dengan penggunaan anda. Nak tengok plan prepaid Halo Telco? KLIK DI SINICara Aktifkan Simkad Halo Telco Plan

Syarat Kekalkan Nombor Lama

Untuk port in atau kekalkan nombor lama anda ke Halo Telco, pastikan kesemua syarat di bawah dipatuhi

Pelanggan Pasca Bayar (POSTPAID)

  1. Pastikan pelanggan ialah pemilik akaun.
  2. Langganan dalam berkeadaan aktif tanpa sebarang tunggakan bil dan tidak terikat dengan kontrak oleh penyedia rangkaian sedia ada.
  3. Pelanggan mestilah menjelaskan segala bil terkini sebelum memohon MNP. Cadangan : bayar bil terkini lebihkan sikit bayaran RM3 ke atas bergantung pada penggunaan sebab proses MNP ambil masa 1-5 hari waktu bekerja.
  4. Bebas kontrak – Pelanggan tidak melanggan melalui pakej promosi telefon atau pakej promosi istimewa. Pelanggan mestilah terlebih dahulu membatalkan kontrak dgn penyedia rangkaian sedia ada sebelum meneruskan permohonan MNP.
  5. Jika pelanggan mempunyai talian tambahan (supplementary line) , setiap talian mestilah dipisahkan atau menukarkannya ke pelan prabayar

Pelanggan prabayar (PREPAID)

  1. Pastikan pelanggan ialah pemilik nombor tersebut.
  2. Sila pastikan nama penuh serta nombor kad pengenalan untuk permohonan MNP adalah sama dengan butiran yang diberikan semasa mendaftar dengan langganan sedia ada.
  3. Langganan semasa masih dalam keadaan aktif. Boleh buat panggilan keluar dan terima panggilan masuk.

Sekian. Semoga tutorial cara aktifkan simkad Halo Telco ini berjaya memudahkan anda.

Like kami di FB

Categories
Daftar Simkad

Daftar Simkad Halo Telco

Cara Daftar atau Beli Simkad Halo Telco Online

Dalam post kali ini, kami akan tunjukkan panduan langkah demi langkah bagaimana anda boleh daftar simkad prepaid Halo Telco secara online dan anda boleh lakukan sendiri “Self Registration”. In syaa Allah terlalu mudah. Dalam menghadapi isu Covid19 sekarang ini, kami cadangkan anda terus daftar secara online dan tak perlu keluar rumah atau pergi ke mana-mana centre untuk dapatkan simkad ini. Harga simkad hanya RM5 sahaja.

Sila Ikut Panduan Berikut

  1. Muat turun application Halo Go dari cara-daftar-simkad-halo-telco atau Ioscara-cara-daftar-simkad-halo-telco
  2. Selepas download, sila open application Halo Go di handphone anda.
  3. Kemudian, klik ‘Self Registration’
  4. Kemudian, klik button ‘No’
  5. Seterusnya, sila masukkan kod referral upline iaitu JW5YTIVC. Pastikan anda masukkan kod referral yang betul bagi memudahkan pihak kami support sekiranya terdapat sebarang masalah ketika pendaftaran dibuat. Sebaik sahaja anda masukkan kod referral yang betul, paparan akan menunjukkan nama NARUL ERWAN SHAH BIN HASAN sebagai referral anda.
  6. Seterusnya, sila pilih kaedah penghantaran. Anda boleh pilih “Self Pickup” atau “Courier”. Sekiranya anda pilih “Courier”, abaikan Langkah 7.
  7. Sekiranya anda pilih Self Pickup”, sila pilih tempat (konsep store) untuk ambil simkad anda. Pastikan anda simpan maklumat nombor telefon konsep store yang anda pilih.
  8. Langkah terakhir, sila pilih maklumat pembayaran. Anda boleh buat pembayaran secara online.
  9. Selesai.

Video Tutorial

Anda juga boleh tonton video di bawah cara beli simkad Halo Telco secara online. Tak perlu pening fikir macam mana nak buat self registration. Jom tengok video 3 minit jer

Cara Daftar Sendiri (Self Registration) Simkad Halo Telco
NOTA :
  1. Pastikan anda masukkan referral code JW5YTIVC dana paparan nama dealer (NARUL ERWAN SHAH BIN HASAN) ketika pendaftaran.
  2. Untuk daftar pengguna, anda boleh daftar simkad Halo Telco sendiri secara online dan simkad akan diposkan ke alamat anda atau anda ambil dekat Store Halo Telco yang berhampiran dengan rumah anda.
  3. Harga simkad hanya RM5 + kos penghantaran.
  4. Sebaik sahaja anda terima simkad, anda boleh pilih sama ada menggunakan nombor baru atau kekalkan nombor lama anda.
  5. Sebaik sahaja simkad diaktifkan, anda boleh login dalam applikasi Halo Go dan anda boleh topup dan langgan plan pilihan anda.
  6. Jika anda berminat nak jadi dealer, anda boleh upgrade sendiri dalam applikasi Halo Go.

Sekian. Semoga Panduan Beli Simkad Halo Telco ini berjaya memudahkan anda.

Like kami di FB